Logopedie  in het basispakket:
Logopedisch onderzoek en behandeling blijft in 2015 in het basispakket. Logopedie wordt op verwijzing van de huisarts, tandarts of specialist voor 100% vergoed.  Niet alle zorgverzekeringen vergoeden Logopedie bij Directe Toegang. Logopediepraktijk Withaar heeft met  alle zorgverzekeraars in Nederland een contract afgesloten. Let op: voor mensen van 18 jaar of ouder geldt dat er een eigen risico is bij hun zorgverzekering. Dit betekent dat het eigen risico volledig gebruikt moet zijn om 100% vergoeding voor de behandeling van logopedie te krijgen.

De basisverzekering dekt in bijna alle gevallen de logopedische klachten waarvoor u bent doorverwezen door uw huisarts, specialist of tandarts. Wel betaalt u een deel van de behandeling zelf via het eigen risico (vanaf 18 jaar). Kinderen en volwassenen kunnen voor een logopedisch onderzoek en de behandeling terecht bij een logopedist. Uw logopedist vertelt u als een klacht niet behandeld kan worden, of als uw verzekering de behandeling niet vergoedt. U krijgt eerst altijd deskundig en betrouwbaar advies. Bovendien werkt de logopedist samen met andere disciplines om uw klacht zo goed mogelijk te verhelpen.

De behandeling van dyslexie valt onder bepaalde voorwaarden ook onder de basisverzekering. Informeer hiernaar bij uw logopedist.

voor een volledig overzicht gaat u naar www.logopedie

Verwijzing:

Voor behandeling en/of onderzoek kunt u een verwijzing krijgen bij uw huisarts, kinderarts, tandarts, orthodontist, KNO-arts, neuroloog of andere medisch specialist. Directe Toegang wordt niet door alle verzekeringen vergoed. Informeer hiernaar bij uw verzekering of neem contact op met de praktijk.

Aanmelding:
U kunt ons telefonisch bereiken om een afspraak te maken. Wanneer wij niet direct bereikbaar zijn kunt u  het antwoordapparaat inspreken. Wij streven ernaar om u dezelfde dag terug te bellen. Mocht dit niet lukken dan wordt u de eerstvolgende werkdag teruggebeld. Ook kunt u zich via ons contactformulier van deze website aanmelden.

Openingstijden:
De praktijk is op werkdagen geopend vanaf 8.30u. De sluitingstijden zijn wisselend.

 

Wachtlijst:
Wij streven ernaar om u of uw kind zo spoedig mogelijk in te plannen. Soms kan het zijn dat u op een bepaalde tijd en/of dag wilt komen. Het zou kunnen zijn dat U dan enkele weken moet wachten. Voor actuele wachttijden kunt u altijd bellen of een mail sturen via het contactformulier.

Verhindering:
Kunt u niet komen op de gemaakte afspraak, dan dient u uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak te annuleren. Wanneer wij de telefoon niet opnemen kunt u de boodschap inspreken op het antwoordapparaat. U kunt ons ook een sms- of whatsapp bericht sturen of via de e-mail laten weten dat u verhinderd bent. Indien u niet op tijd afzegt,  dan zal de behandeling in rekening worden gebracht en krijgt u de nota hiervan thuis gestuurd. Het bedrag dat in rekening wordt gebracht bedraagt 75% van het reguliere tarief.

BSN:
Let op! Met ingang van 1 juni 2009 is het verplicht voor zorgverleners om uw BSN te noteren bij uw gegevens. Bij de eerste afspraak met een zorgverlener moet u of uw kind zich kunnen legitimeren om zeker te weten dat u degene bent of uw kind degene is die hoort bij het BSN en de andere gegevens in zijn administratie. Dat kan met:

  • een geldig paspoort
  • Nederlands rijbewijs
  • identiteitskaart
  • vreemdelingendocument.

Bij volgende afspraken kan uw zorgverlener opnieuw om uw legitimatie vragen. Neem daarom altijd een geldig identiteitsdocument mee. Meer informatie op de website www.infobsnzorg.nl

Privacy:
Een logopedist neemt soms ook kennis van feiten van vertrouwelijke aard. Binnen onze praktijk voor logopedie wordt met deze informatie zeer zorgvuldig omgegaan. Wij voldoen aan het privacyreglement van de NVLF (Ned. Ver. voor Logopedie en Foniatrie).

Klachtenregeling:                                                    Het kan voorkomen dat u als cliŽnt/patiŽnt of als ouder van een minderjarige cliŽnt/patiŽnt een klacht heeft over de logopedist of over de logopedische behandeling. U kunt dan terecht bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), de beroepsvereniging voor logopedisten.
NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden
Telefoon: 0348 - 45 70 70
Het klachtenrecht voor patiŽnten is overigens vastgelegd in de Wet Klachtenrecht CliŽnten Zorgsector. Het klachtenrecht van de NVLF is hieraan verbonden. Onze logopediepraktijk volgt de klachtenregeling van de NVLF.

 
Disclaimer site build by maxximum design